Rehberlik Etkinlikleri

17 Aralık 2019 tarihinde okul rehberlik servisi tarafından 12A-12B-12-12D-12E-12F sınıflarından 40 öğrencimizle Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi' ne gezi düzenlenmiştir. Gezi planı dâhilinde öğrenciler; Öğretim Görevlisi İlhan Aydın MELTEM' in katkı sunduğu 'Düşlüyorum, Tasarlıyorum, Çiziyorum' atölye çalışmasına katılmışlardır. Mimarlık ve İçmimarlık alanı ile alakalı olarak tasarım çalışmasına katılan öğrenciler hem keyifli vakit geçirmiş hem de detaylı bilgi alma fırsatı bulmuşlardır.

Tanıtım çalışmasından sonra kampüs turu yapılarak gezi sona ermiştir.

04 Aralık 2019 tarihinde okul rehberlik servisi tarafından 11F ve 12F sınıflarından gönüllü 31 öğrencimizle İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'ne gezi düzenlenmiştir. Gezi planı dâhilinde öğrenciler; Eşit ağırlık bölümünden tercih edebilecekleri İktisat ve Hukuk fakültelerini, üniversitenin genel kullanım alanlarını ve kütüphanelerini gezmişlerdir.

Tanıtım çalışmasında öğrencilerimiz ilgili fakültelerde bulunan derslikleri ve amfileri gezmiş, merak ettikleri bölümlerle alakalı detaylı bilgi alma fırsatı bulmuşlardır.

Tanıtım çalışmasından sonra kampüs turu yapılarak gezi sona ermiştir.

Bilgi Üniversitesi/ Makina Ve Bilgisayar Mühendisliği Atölye Çalışmaları

Okul rehberlik servisi tarafından 12A-12B-12-12D-12E sınıflarından 39 öğrencimizle Bilgi Üniversitesi' ne gezi düzenlenmiştir. Gezi planı dâhilinde öğrenciler genel tanıtım seminerine katılmış; ardından Makina ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde görev yapan akademisyenlerin katıldığı atölye çalışmalarında bölümlerle ilgili detaylı bilgi alma fırsatı bulmuşlardır. Bu atölye çalışmalarına ilgileri dahilinde katılan öğrencilere; Makina Mühendisliği alanında 3. sınıfa ait bir ısı akımı deneyi; Bilgisayar Mühendisliğine ait bir yazılım dili geliştirmeyi deneyimleme ve gözlemleme olanağı sağlanmıştır.

Atölye çalışmalarından sonra kampüs turu yapılarak gezi sona ermiştir.