T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Kadir Has Anadolu Lisesi

Rehberlik Etkinlikleri

Mrt

Üst öğrenim kurumlarını tanımak, meslekler hakkında bilgi sahibi olmak, öğrencilerimizin kariyer ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla 12 Mart 2024 tarihinde 12. sınıflardan 41 öğrencimizin katılımıyla Koç Üniversitesi'ne gezi düzenledik. Öğrencilerimiz hem genel tanıtım çalışmasına katılmış hem de kampüsü gezme fırsatı bulmuşlardır. Geziyi düzenleyen rehberlik servisine teşekkür ederiz.

Ock

Üst öğrenim kurumlarını tanımak, meslekler hakkında bilgi sahibi olmak, öğrencilerimizin kariyer ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla 15 Aralık 2023 tarihinde 12. sınıflardan 44 öğrencimizin katılımıyla İstanbul Teknik Üniversitesi'ne gezi düzenledik. Öğrencilerimiz hem genel tanıtım çalışmasına katılmış hem de laboratuvarları gezme fırsatı bulmuşlardır. Geziyi düzenleyen rehberlik servisine, geziyi gerçekleştiren Övgü Keskin ve Dicle Bahadır öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz rehberlik servisi tarafından 19 Ekim 2023 tarihinde mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'ne gezi düzenlendi. Geziye 12. sınıflardan 40 kişilik öğrenci grubumuzla katıldık. Üniversite Tanıtım koordinatörlüğünde görevli Boğaziçi'li öğrenciler tarafından öğrencilerimize üniversitedeki eğitim, yaşam ve koşullar hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Daha sonra kampüs turu yapılarak gezi sona erdi.

Ekm

16 Ekim 2023 tarihinde mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında Rehberlik Servisi tarafından 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gezi düzenlendi. Üniversite Tanıtım koordinatörlüğünde görevli Cerrahpaşa'lı doktor adayı öğrenciler tarafından öğrencilerimize üniversitedeki eğitim, yaşam ve koşullar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerimizin hedeflerine karar verirken onlara yol gösterici olan bu çalışma için üniversitenin değerli çalışma ekibine teşekkür ediyoruz.

May

Kadir Has Anadolu Lisesi Kariyer Şenliği'nin son çalışması olarak 12 Mayıs 2023 tarihinde Sabancı Üniversitesi'ni ziyaret ettik. 11. ve 12. Sınıflardan oluşan 46 kişilik grubumuzla önce kampüs turu yaptık. Ardından tanıtım seminerine katıldık.

Öğrencilerimizle birlikte hem genel motivasyon çalışması yapmış hem de üst öğrenim kurumlarındaki bölümleri ve meslekleri tanımış olduk.

Mrt

Okulumuz konferans salonunda Gebze Teknik Üniversitesi'nden akademisyenleri ağırladık. Fizik bölümünden Sayın Mahmut AKŞİT, Biyomühendislik bölümünden Sayın Cansu ÜLKER TURAN hocalarımız hem üniversite bölüm ve imkanları hem de meslekleri hakkında detaylı bilgi sunmuşlardır. 11 ve 12. Sınıflardan toplam 70 öğrencimiz seminere katılım göstermiş, merak ettikleri soruları sorma fırsatı bulmuşlardır.

Katkı sağlayan Gebze Teknik  Üniversitesi ve  akademisyenlerine teşekkür ederiz.

Mrt

Kadir Has Anadolu Lisesi Kariyer Şenliği kapsamında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesini ziyaret ettik. 11. ve 12. Sınıflardan oluşan 41 kişilik grubumuzla önce Mühendislik fakültesi tanıtım seminerine katıldık. Ardından fakülte bünyesinde laboratuvarları gezdik. 

Öğrencilerimizle birlikte hem genel motivasyon çalışması yapmış hem de üst öğrenim kurumlarındaki bölümleri ve meslekleri tanımış olduk.

Ara

Kadir Has Anadolu Lisesi Kariyer Şenliği kapsamında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret ettik. 11. ve 12. Sınıflardan oluşan 42 kişilik grubumuzla önce Tıp fakültesi tanıtım çalışmasına katıldık. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde okumakta olan 3 öğrenci tanıtım görevlisi fakülte hakkında detaylı bilgilendirme yapmış, öğrencilerimiz aklında olan soruları sorma fırsatı bulmuştur. Ardından kampüs turu yaptık. 

 

Öğrencilerimizle birlikte hem genel motivasyon çalışması hem de üst öğrenim kurumlarındaki bölümleri ve meslekleri tanımış olduk.

Ara

Okul rehber öğretmenlerimiz Fatmanur Saral ve Esranur Alcı tarafından hazırlanan KARİYER ŞENLİĞİ programında; fuar alanında üniversiteleri temsilen 34 üniversite standı, meslek tanıtımı çalışması olarak 14 bölüm tanıtım semineri çalışmaları yer almaktadır. KARİYER ŞENLİĞİ çalışması 2 gün sürmüş olup, 12. Sınıf öğrencilerinin belirlediği mesleklerin tanıtımı üniversite temsilcileri tarafından yapılmıştır. Okul spor salonunda bulunan fuar alanı 29 Kasım 2022 tarihinde tüm gün öğrencilerin ziyaretine açık olacak şekilde planlanmıştır.

 

10. Kariyer Şenliği çalışmasında bizlere destek olan üniversitelere, akademisyenler ve görevlilerine teşekkür ederiz.

Kas

Kadir Has Anadolu Lisesi Kariyer Şenliği kapsamında Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünü ziyaret ettik. 11. ve 12. Sınıflardan oluşan 41 kişilik grubumuzla önce genel tanıtım çalışmasına katıldık. Ardından kampüs turu yaptık. Özyeğin Üniversitesi'ni kazanmış olan Kadir Has Anadolu Lisesi mezunlarıyla buluştuk, sohbet ettik.

Öğrencilerimizle birlikte hem genel motivasyon çalışması hem de üst öğrenim kurumlarındaki bölümleri ve meslekleri tanımış olduk.

May

Kadir Has Anadolu Lisesi Kariyer Şenliği kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünü ziyaret ettik. 11. ve 10. Sınıflardan oluşan 44 kişilik grubumuzla önce genel tanıtım çalışmasına katıldık. Ardından kampüs turu yaptık. Yıldız Teknik Üniversitesi'ni kazanmış olan Kadir Has Anadolu Lisesi mezunlarıyla buluştuk, sohbet ettik.

Öğrencilerimiz sınava hazırlanırken güzel bir motivasyon çalışması gerçekleştirmiş olduk.

Mrt

Kadir Has Anadolu Lisesi Kariyer Şenliği Kapsamında okulumuzda çevrimiçi platformlardan ODTÜ' yü ağırladık. 11. ve 12. Sınıfların katılımıyla gerçekleşen sunumda öğrenciler üniversitenin eğitim sistemiyle ilgili detaylı bilgi alma fırsatı bulmuşlardır. 

Ara

Kadir Has Anadolu Lisesi kariyer şenliği kapsamında 11. Ve 12. Sınıflara online Boğaziçi Üniversitesi tanıtımı yapılmıştır. Okulumuzdaki akıllı tahtalardan Boğaziçi Üniversitesi tanıtım biriminin çalışmasına katılan öğrenciler üniversitenin eğitim sistemiyle ilgili detaylı bilgi alma fırsatı bulmuşlardır.

Ara

17 Aralık 2019 tarihinde okul rehberlik servisi tarafından 12A-12B-12-12D-12E-12F sınıflarından 40 öğrencimizle Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi' ne gezi düzenlenmiştir. Gezi planı dâhilinde öğrenciler; Öğretim Görevlisi İlhan Aydın MELTEM' in katkı sunduğu 'Düşlüyorum, Tasarlıyorum, Çiziyorum' atölye çalışmasına katılmışlardır. Mimarlık ve İçmimarlık alanı ile alakalı olarak tasarım çalışmasına katılan öğrenciler hem keyifli vakit geçirmiş hem de detaylı bilgi alma fırsatı bulmuşlardır. 

Tanıtım çalışmasından sonra kampüs turu yapılarak gezi sona ermiştir. 

Ara

04 Aralık 2019 tarihinde okul rehberlik servisi tarafından 11F ve 12F sınıflarından gönüllü 31 öğrencimizle İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'ne gezi düzenlenmiştir. Gezi planı dâhilinde öğrenciler; Eşit ağırlık bölümünden tercih edebilecekleri İktisat ve Hukuk fakültelerini, üniversitenin genel kullanım alanlarını ve kütüphanelerini gezmişlerdir.

Tanıtım çalışmasında öğrencilerimiz ilgili fakültelerde bulunan derslikleri ve amfileri gezmiş, merak ettikleri bölümlerle alakalı detaylı bilgi alma fırsatı bulmuşlardır. 

Tanıtım çalışmasından sonra kampüs turu yapılarak gezi sona ermiştir.