T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Kadir Has Anadolu Lisesi

Söyleşi ve Konferans

Mrt

Kas

Kadir Has Anadolu Lisesi ve Maltepe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü' nün ortak desteğiyle okulumuzda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" semineri 03/11/2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Seminere velilerimiz ve öğretmenlerimiz katılım göstermiştir. Semineri gerçekleştiren Sayın Klinik Psikolog Zişan ÜLKER' e ve katılım gösteren tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Haz

"İstanbul'u Okuyorum" projesi kapsamında okulumuzda Yazar Serdar Yıldız 'ı ağırladık. İllet ve Alt ve Üst romanları ile tanınan yazarımızla kitapları ve bilim kurgu edebiyatı üzerine oldukça verimli ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.

Ara

Kadir Has Anadolu Lisesi Rehberlik servisi tarafından organize edilen 'Mezun Öğrencilerle Söyleşi' etkinliği KHAL Konferans Salonu' nda gerçekleştirildi. Etkinliğe 2019 yılında okulumuzdan mezun olup üniversiteye yerleşen öğrencilerimiz katıldı;

1. MEHMET EMİN CANDAR /Sabancı Üniversitesi – Mühendislik ve Doğa Bilimleri

2. BETÜL ŞEN/Türk-Alman Üniversitesi – Elektrik -Elektronik Mühendisliği

3. ZEYNEP BÜŞRA TAVUZ/ Sakarya Üniversitesi -  Diş Hekimliği

4. DANİELA KIZILDAĞ/ Boğaziçi Üniversitesi - Felsefe

5. MİNA NUR YAZICI/ Ankara Üniversitesi - Psikoloji    

Lise hayatındaki çalışma sistemlerini ve son sınıfta YKS hazırlık sürecini anlatan mezunlarımız bunun yanı sıra,  yüksek öğrenimlerine devam etmek isteyen öğrencilerimize yönelik de bilgilendirmelerde bulundu. Etkinliğe tüm 12. Sınıflar katıldı.  Programlarında etkinliğimiz için vakit ayıran mezunlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Projesi kapsamında İ.T.Ü. Öğretim Görevlisi Dr. Didem ÖZGÜR Kadir Has Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Değerli hocamıza gerçekleştirdiği seminer programı için teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda Rehberlik Servisinin planlamasıyla "Sağlıklı Gelecek İçin Hijyenik Okullar" projesi kapsamında 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik Hijyen eğitimi düzenlendi. Maltepe İlçesi Proje Koordinatörleri Nuray Arıdaş ve Arzu Kutlu tarafından konferans salonunda gerçekleşen eğitimde bakterilerden korunma yöntemlerinden ellerin nasıl yıkanması gerektiğine kadar birçok konu ele alındı. 2 ayrı oturumda gerçekleşen eğitimde öğrencilerin tuvalet kullanma alışkanlıkları, vücut temizliği, ortak alanların kullanımına dair hassasiyetlerden bahsedildi. Eğitim için katkı sunan hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Kadir Has Anadolu Lisesi Rehberlik servisi tarafından organize edilen ‘Liseden Üniversiteye Mezun Buluşmaları’ etkinliği KHAL Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe 2016 yılı YKS Türkiye 419.su olan Boğaziçi üniversitesi öğrencisi T. Aybars BERBER ve yurtiçi ve yurt dışında çeşitli başarılara imza atan Medipol Üniversitesi’nden Dr. öğretim üyesi Metin UYAR katıldı. Lise yaşantıları ile ilgili hatıralarını ve şu anki çalışmalarını anlatan mezunlarımız bunun yanı sıra, yükseköğrenimlerine devam etmek isteyen öğrencilerimize yönelik de bilgilendirmelerde bulundu. Etkinliğe tüm 12. Sınıflar katıldı.  Programlarında etkinliğimiz için vakit ayıran mezunlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz konferans salonunda 11. sınıf öğrencilerimize İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü çalışanları Neslihan Yıldız ve Çağatay Uygun tarafından “Engellilik Hakkında Bilgilendirme ve Bilinçlendirme” çalışması yapılmıştır.