T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Kadir Has Anadolu Lisesi

Akademik ve Bilimsel

Ock

9. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı kendi atom modellerini tasarlıyorum sergisi ile 10. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı yaşam ve kimya sergisi okulumuz spor salonunda kimya öğretmenlerimiz öncülüğünde sergilenmiştir

May

Üsküdar Üniversitesi 8. Bilim ve Fikir Festivali kapsamında ön elemeyi geçerek sözlü sunuma kalan "Sarı Işığın Zaferi" adlı biyoloji projesi ve poster sunumuna kalan "Fonksiyon Kullanarak Kodlanan Şifreleme Algoritması " adlı proje sunumları öğrencilerimiz tarafından başarıyla Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir. Biyoloji projesinde görev alan 11-B sınıfından Efe Demirci ve Mahir Ata Atmaca , matematik projesinde görev alan 10-G sınıfından Baran Polat' ı yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

Okulumuzdan ayrılarak Üsküdar Üniversitesi' nde Moleküler Biyoloji alanında akademisyen olarak mesleğine devam eden Sayın Dr. Esma Ulusoy' a yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Okulumuz kimya öğretmenlerince Eğlenerek Öğrenelim sloganı ile gerçekleştirilen Kimya Deney Gününün sekizincisi 10 Mayıs Cuma günü saat 10.00´ da okul bahçemizde gerçekleştirildi.

Polimer yapımı, atık yağlardan sabun yapımı, difüzyon, yüzey gerilimi, titrasyon , yanan maddenin türüne göre değişen ateş renkleri , aktif maddeler, organik krem, organik oda kokuları ve birbirinden ilginç 34 tane deneyin yer aldığı 8. Kimya Deney Gününün açılış konuşmasını Okul Müdürümüz Veli Özçelik yaptı.

Pek çok çevre okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerinin de katılım gösterdiği organizasyona olan ilgi bizleri gururlandırmıştır. Emeği geçen idareci, öğretmen, aile birliği üyeleri ve öğrencilerimizi tebrik ederiz. 

Nis

KHAL olarak dört projemizle İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim Fuarı´ na katıldık. Okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

Okulumuzda 6 -7 Aralık 2018 tarihlerinde Matematik Zümresi tarafından düzenlenen “EĞLENDİREN MATEMATİK” etkinlikleri çerçevesinde  Doç. Dr. Gülcan ÇETİN ( BAUN NEF Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi ), Dr. Öğretim Üyesi Ayşen KARAMETE (BAUN NEF Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi) ve  Dr. Öğretim Üyesi Gülcan ÖZTÜRK (BAUN NEF Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi)  ün destekleriyle Web 2.0  araçları, Origami ve Krigami seminerleriyle Artırılmış Gerçeklik, Hologram, Origami ve Fraktal atölye çalışmaları düzenlenmiştir. Öğrenciler bu etkinliklerde keyifli ve verimli bir çalışma yapmışlardır.

May

"Bağımsız Yaşam Bir Seçimdir" adlı projemizle Anadolu yakasından seçilen tek lise olmayı başaran okulumuz, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı Sergisi"ne İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi´nde (İZÜ) katıldı.