OKULA DEVAM KONUSUNDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSULAR

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Geç Gelme, Devamsızlık ve İlişki Kesme başlıklı ilgili maddelerine göre;

1-     Okula devam zorunludur.

2-     Veliler öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler.

3-     Devamsızlıklar günlük olarak ders defterine ve E-Okul sistemine işlenir.

4-     Özürsüz (Belgelendirilmemiş) devamsızlık süresi 10 (On) günü geçemez.

5-     Özürlü (Rapor, dilekçe vb.) ve özürsüz toplam devamsızlık süresi toplam 30 (Otuz) günü geçemez.

6-     Yukarıda belirtilen devamsızlık süresini geçen öğrenciler ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilerek okula devam ettirilmez ve sınıf tekrarına kalırlar.

7-     Öğrencilerin devamsızlıklarına ait mazeret belgelerinin (Rapor, dilekçe vb.) en geç 2 (İki) gün içerisinde okul idaresine bildirilmesi gerekir.

8-     Öğrenci devamsızlığının 5. , 10. , 15. ve 25. Günleri veliler devamsızlık bildirimi ve devamsızlık mektubu için okula davet edilirler.

9-     Okul ders saatleri içerinde veli refakati olmadan öğrencilerin izinli sayılarak okuldan ayrılmalarına müsaade edilmez.

Yayın: 21.02.2024 - Güncelleme: 21.02.2024 15:33 - Görüntülenme: 1316