Kutlama Anma ve Törenler

Nis

“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” okulumuzda anlamına uygun bir şekilde kutlandı. Azim ve kahramanlığın şerefli hatıraları başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Çanakkale şehitlerimiz saygı ve minnetle anıldı. Ruhları şad olsun!

İstiklâl Marşımızın 103.Yıl Dönümünü Kutlarken Milli Şairimizi Minnetle Andık.

Gururla okuduğumuz Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelemizin sembolü, özgürlük aşkımızın sesidir. İstiklal Marşı, şanlı mazimiz, kahramanlık destanımızdır. Milli marşımızı her okuyuşumuzda, bir kez daha and içiyoruz tarihe, o tarih ki şanlı bir rozet gibi takılıdır yakamızda…

KHAL ailesi olarak vefatının 85. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü sevgi ve saygıyla andık.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kadir Has Anadolu Lisesi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıldönümünü coşkuyla kutladık. Hazırladıkları törenle göz dolduran öğrencilerimiz, Ata'mızın hitabıyla belgelenen görevlerinin bilinciyle onun en büyük eserini yaşatmaya bir kez daha söz verdiler.

Haz

25 Mayıs Etik Günü İlçe Töreni okulumuzda yapıldı. Etik konulu sunumun ardından video gösterisi, özdeyiş ve dramalar, müzik dinletisiyle oldukça keyifli ve anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Kızılay Haftası İlçe Programı okulumuzda gerçekleştirildi. Programa Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Gökhan MEMİŞ ve Nurgül GÜNER' in yanı sıra Maltepe Kızılay Derneği yöneticileri ile okul yöneticileri misafir olarak katıldı. Açılış konuşmaları ile başlayan programda Kızılay tanıtım sunumu, drama gösterisi ve müzik dinletisi yer aldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize KHAL ailesi olarak teşekkür ederiz.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da konferans salonumuzda yapılan program ile gerçekleşti.

Mevlid Kandili münasebetiyle okulumuzda Hazreti Peygamberi anma ve anlama üzerine bir etkinlik düzenlendi. Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri nezaretinde düzenlenen program okulumuz öğrencilerinin okudukları Kuran - ı Kerim tilaveti ile başladı. Din dersi öğretmenimiz Ahmet Akdağ´ın konuşması ile devam eden program Peygamberimizle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan video gösterimi,  şiir dinletisi ve Nurullah Genç´in Yağmur adlı Naat-ı Şerifinin Oratoryo şeklinde okunması ile son buldu.