e-Twinning

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Birsen Erdoğan sorumluluğunda 10/C sınıf öğrencileri İrem Sena Dursun, Defne Baygın, Defne Yaman, Doğa Asiloğlu ve 12/F öğrencisi Mert Aydın tarafından başlanılan 10 Türk 4 yabancı ortaklı DISCOVERING DIGITAL UNIVERSE adlı e-twinning projemize başlanmıştır.

Haz

2022-2023 Eğitim öğretim döneminde 8 Türk, 4 yabancı (Romanya 2, Hırvatistan/Moldovya 1) ortak ile yürütülen uluslararası e-Twinning projemiz, Voice of Nature (Doğanın Sesi) başarı ile tamamlanmıştır.
Proje çalışmaları İngilizce öğretmeni Birsen Erdoğan sorumluluğunda, 10-C sınıfı öğrencilerinden Defne Yaman, Defne Baygın, Doğa Asiloğlu ve İrem Sena Dursun tarafından tamamlanmıştır.
Projemiz Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirimiştir.
Öğrencilerimize projeye katılım belgeleri okul müdürü Veli Özçelik tarafından verilmiştir.

Haz

Avrupa ortaklı  e-Twinning projemiz (Voice Of Nature) projemizin etkinliği olarak güvenli internet günü çalışmalarını derlemesinden oluşan "Safer Internet Day" konulu e-book çalışmamızı oluşturduk.

9-E sınıfı öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri Fatoş Sezer’in birlikte yürüttüğü Agora Talks eTwinning projesinde öğrenciler cinsiyet eşitsizliği, insan hakları, ırkçılık gibi dünya problerini tartışarak onlara çözümler üretiyor. Öğrencilerimiz aynı zamanda İngilizce dil becerilerini geliştiriyor, çeşitli web araçlarını öğreniyor ve farklı kültürlerden öğrencilerle ortak çalışmalar yaparak kendilerini sosyal ve kültürel anlamda geliştiriyorlar. Projemizde İtalya’dan 3, Polonya’dan 1, Yunanistan’dan 1 ve Türkiye’den 6 okul yer almaktadır.

Okulumuz İngilizce öğretmeni  Birsen Erdoğan ve 9/C sınıfı öğrencilerimizle yürüttüğü Voice Of Nature (Doğanın Sesi) adlı eTwinning projemiz 4 Avrupa ülkesi ve Türkiye'den 8 okulla birlikte hayat buluyor.  Voice Of Nature projemiz kapsamında öğrencilerimizin yaşadıkları çevredeki doğa unsurlarını keşfetmeleri, çevre sorunlarına duyarlılık göstermelerini ve geri dönüşümün önemini kavramaları ve yaşamlarını bu bilinçle sürdürmelerini sağlamayı hedeflenmekteyiz. Projemiz süresinde öğretmen-öğrenci ve veli iş birliğine önem verilecek Z kuşağının ilgi odağında olan web-2 araçlarını aktif bir şekilde kullanarak konunun görünür olmasını sağlayacağız.

Okulumuzun eTwinning projesini sizlere duyurmaktan onur duyuyoruz. Okulumuzdan, ingilizce öğretmenimiz Birsen Erdoğan önderliğinde 11. Sınıf öğrencilerinin de yer aldığı "AND SO THE ADVENTURE BEGINS (VE MACERA BAŞLAR)" adlı projede İtalya, Türkiye, Romanya, Macaristan, Portekiz ve Polonya' dan ortaklar yer almakta.

Projenin temel amacı yeni yerler ve kültürler tanımak ve bunun en iyi seyahat ederek gerçekleştirilebileceğini vurgulamak. Proje aynı zamanda öğrencileri çevreci faaliyetlerde bulunmaya teşvik ediyor.

Proje öğrencilere Avrupa' daki yaşıtlarıyla beraber çalışma ve kaynaşma olanağı sağlamakla kalmayıp Web 2 araçlarının kullanımı konusunda bilgilendiriyor.

Nis

İçinde bulunduğumuz dijital ve uzaktan eğitim çağında İngilizce öğrenmek artık çok daha kolay ve eğlenceli. Özellikle eTwinning projeleri bu konuda bize büyük destek veriyor. Bu sayede öğrenciler dört temel İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini web 2.0 araçlarıyla destekleyecek, özgüveni yüksek, sosyal, akıcı, İngilizce, teknoloji ve bilgisayar kullanmayı bilen öğrenciler haline geleceklerdir.

Projemiz 9-D sınıfı öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri Fatoş Sezer tarafından yürütülmektedir. Bu projemizde ülkelere göre Türkiye 6, İtalya 4, Polonya 1 ve Yunanistan'dan 1 okul bulunmaktadır. Projemiz Şubat 2022'de başlayarak Nisan 2022'de sona ermektedir.

Okulumuz "Speak Foreign Languages With Confidence" adlı e-Twinning projesine katılmıştır.

Şbt

"Avrupa Konuşma Kulübü (ESC)" projesi okulumuz 9-C sınıfı öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri Fatoş Sezer tarafından yürütülmektedir. Bu proje katılımcılara, dünya problemleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak için bir araya gelme şansı vermektedir. Çevre sorunları, göç sorunları, salgın hastalıklar ve gençlik problemleri gibi dünya sorunlarını araştıracak, bulguları tartışacak ve fikirlerini veya çözümlerini ifade etmek için çalışmalar oluşturacaklardır. Bu projemizde ülkelere göre Türkiye 6, İspanya 1, İtalya 1 ve Slovakya'dan 1 okul bulunmaktadır. Projemiz Kasım 2021'de başlayarak Mart 2022'de sona ermektedir.

Nis

Altı ay önce başladığımız projemiz The World in the Future projemizi öğrencilerimizin moderatörlüğnde gerçekleştirdiğimiz kapanış ile bitirdik. Projede aktif görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz. Kapanışın sunum görevini üstlenen Tuğçe'ye ekstra teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Bir etwinning projemizin daha sonuna geldik. Osmanlı Devleti' nin Balkan topraklarındaki izini takip etmeye çalıştık. Türkiye'den dokuz, Hırvatistan'dan üç, Macaristan ve Azerbeycan bir ortaklı projemizde çok eğlendik. Covid 19 dolayısı ile dijital ortamdan yaptık. Ona rağmen sanal müze turu, Osmanlı sanatları, Balkanlarda ve Anadolu'da Osmanlı mimari yapıları, afişler ve logolar, Unesco kültürel yapıların korunması hakkında çalışmalar yapıldı. Finalde güzel bir sürprizle Şükriye Tutkun Arda boyları ve balkan türküleri ile bizle birlikteydi.