İSTANBUL / MALTEPE - Kadir Has Anadolu Lisesi

Bağımsız Yaşam Bir Seçimdir Projesi

Okulumuzda uygulanan "Bağımsız Yaşam Bir Seçimdir" Projesi ile 400'e yakın öğrenciye odak grup çalışmaları, seminerler ve atölye çalışmaları aşamasından oluşan bir programla bağımlılık konusunda farkındalık oluşturulmuş olup söz konusu çalışma ile 2018 Yılı Eğitimde İyi Örnekler Ödülü alınmıştır.

Ayrıca 2019 Yılında 9, 10 ve 11. Sınıflar düzeyinde sigara ve teknoloji bağımlılığı konularında okul rehberlik birimimiz tarafında 6 adet seminer düzenlenmiştir.

Okulumuz  velilerine yönelik yaklaşık 40 velinin katılımı ile okul rehberlik birimimiz tarafından bağımlılık konulu seminer çalışması yapılmıştır.

Projemizle, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen kötü alışkanlıklara farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktayız.

PROJENİN ADI:

BAĞIMSIZ YAŞAM BİR SEÇİMDİR

KADİR HAS ANADOLU LİSESİ

PROJENİN

GEREKÇESİ:

Yaşam koşullarına bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla etkili şekilde başa çıkamama, bireylerin farklı doyum alanlarına yönelmesine yol açar. Alışkanlık ve bağımlılık yaratıcı maddelere yönelme işlevsel olmayan bir doyum arama veya başa çıkma çabasıdır. Günümüzde psikolojik internet, kumar vb. ve psikofiziksel-biyolojik sigara, alkol vb. bağımlılıklar gençler arasında giderek yaygınlaşmaktadır.

Proje alışkanlık davranışının ortaya çıkmasında önemli bir risk faktörü olan ergenlik dönemi kapsamındaki ortaöğretim öğrencileri üzerinde gerçekleştirilecektir.

Bağımlılık yaratıcı maddelere veya davranışlara yönelmelerine yol açan sorunlarla etkili şekilde başa çıkmaları için öğrencilere belli beceri ve hedeflerin kazandırılması amacıyla yola çıkılmıştır.

PROJENİN BAŞKANI:

Veli ÖZÇELİK

PROJE

KOORDİNATÖRÜ:

Esma ULUSOY

PROJE EKİBİ:

Ebru KILIÇ, Seval CANGÜL, Leyla ERDOĞAN, Yılmaz DİYİCİ, Sebahattin CÜREBAL, Yasemin SEZEN, Esranur ALCI, Sibel ÇELİKKOL

PROJE DANIŞMA

KURULU:

Karadeniz Teknik Üniversitesinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hikmet YAZICI.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bülent Taner KARADAĞ.

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Programı ve Öğretmenliği Eğitim Bilimleri Uzmanı Yrd. Doç.Dr. Bülent ALCI

Yayın: 14.04.2015 - Güncelleme: 30.03.2023 15:35 - Görüntülenme: 1358